Οι περισσότεροι γονείς θεωρούν ότι τα πάρκα και τα παρκοκρέβατα αποτελούν ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις, όπου μπορούν να αφήσουν τα παιδιά ανεπίβλεπτα στο διάστημα που αυτοί πραγματοποιούν τις δουλειές του σπιτιού. Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις παραμονεύουν κίνδυνοι ακόμα και σε αυτά τα κατά τα άλλα ασφαλή έπιπλα.
Για να προλάβετε τους πιθανούς αυτούς κινδύνους μην αφήνετε ποτέ την πλαΐνη πλευρά των δικτυωτών παρκοκρέβατων κατεβασμένη καθώς το μωρό μπορεί να παγιδευτεί στο θύλακο που σχηματίζει το πλέγμα και να πάθει ασφυξία. Από τη στιγμή που το παιδί θα μπορεί να καθίσει χωρίς υποστήριξη απομακρύνετε τα παιχνίδια που κρεμάγατε στην κουπαστή γιατί υπάρχει φόβος να μπλεχτεί στο σχοινί τους. Ομοίως όταν θα μπορεί πλέον να στέκεται όρθιο, απομακρύνεται τα μεγάλα παιχνίδια που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως σκαλοπάτι για να βγει από το πάρκο.
Οι περπατούρες ή αλλιώς στράτες αποτελούνται από μία τροχήλατη βάση η οποία στηρίζει ένα συμπαγές πλαίσιο το οποίο συγκρατεί ένα (συνήθως) υφασμάτινο κάθισμα. Πολλές από αυτές φέρουν επάνω προσαρτημένα παιχνίδια τα οποία διασκεδάζουν τα παιδιά. Υπολογίζεται ότι περίπου 3 εκατομμύρια περπατούρες πωλούνται ετησίως στις Η.Π.Α. Οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά τους να μάθουν να περπατάνε γρηγορότερα και ότι τους δίνουν τη δυνατότητα να εξασκήσουν τους μυς τους με ένα διασκεδαστικό για αυτά τρόπο. Η αλήθεια όμως είναι και πάλι αρκετά διαφορετική από την πραγματικότητα, καθώς προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι μόνο στις Η.Π.Α. παρουσιάζονται ετησίως 28,000 περιστατικά τραυματισμών σε νήπια κάτω των 15 μηνών που οφείλονται στη χρήση αυτών των τροχήλατων. Περίπου 45% των ατυχημάτων που οφείλονται σε πτώση από σκάλα στα νήπια οφείλονται στη χρήση περπατούρας.
Αν παρόλα αυτά αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε περπατούρα θα πρέπει να έχετε στα υπόψη ότι θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 ροδάκια για να μην υπάρχει κίνδυνος ανατροπής της. Ταυτόχρονα θα πρέπει η χρήση της να γίνεται πάντα υπό την επίβλεψη ενός ενηλίκου και να εξασφαλίζεται ότι το παιδί θα παίζει μακριά από σκάλες (οι οποίες ιδεατά θα πρέπει να έχουν απομονωθεί με προσωρινές καγκελόπορτες).

American Academy of Pediatrics. Committee on Injury and Poison Prevention. Injuries associated with infant walkers. Pediatrics. 2001 Sep;108(3):790-2.
Shields BJ, Smith GA. Success in the prevention of infant walker-relatedinjuries: an analysis of national data, 1990-2001. Pediatrics. 2006 Mar;117(3):e452-9.