Το δέρμα του παιδιού σας είναι ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία. Αποφεύγετε την παραμονή σας στην παραλία το μεσημέρι (από τις 11 μέχρι τις 4 η ώρα). Τα εγκαύματα που προκαλούνται από τον ήλιο αφήνουν το δέρμα κόκκινο, ζεστό και επώδυνο. Σπανιότερα μπορεί να εμφανιστούν φυσαλίδες. Πέρα από τα εγκαύματα ωστόσο, η μακρόχρονη έκθεση στον ήλιο οδηγεί σε σκλήρυνση του δέρματος, πρώιμη εμφάνιση ρυτίδων, ενώ τις τελευταίες δεκαετίες έχει ξεκάθαρα αποδειχτεί ότι σχετίζεται και με την ανάπτυξη μελανώματος.

Χρησιμοποιήστε για αυτό το λόγο αντιηλιακές κρέμες με υψηλό δείκτη προστασίας (>30) τουλάχιστον 20-30 λεπτά πριν φτάσετε στην παραλία. Οι περισσότερες από αυτές χρειάζονται αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι να απορροφηθούν από το δέρμα του παιδιού σας.
Καλύψτε όλο το σώμα του παιδιού, μην αρκεστείτε στα άκρα και το πρόσωπο.
Ανανεώστε το αντιηλιακό κάθε μία ώρα (ιδιαίτερα στα παιδιά που ιδρώνουν ή μπαίνουν συχνά στη θάλασσα).

Η θερμοπληξία του καλοκαίρι είναι επίσης ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Προκαλείται από την παρατεταμένη έκθεση του σώματος σε υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία ήλιου (ένα παιδί μπορεί να πάθει θερμοπληξία ακόμα και όταν βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα).

  • Φροντίστε να προσφέρετε στο παιδί σας συχνά υγρά.
  • Αποφύγετε την έκθεση του σε θερμό περιβάλλον για μακρό χρονικό διάστημα.