Πολλοί γονείς ωστόσο αναρωτιούνται συχνά πώς θα πρέπει να ντύσουν τα παιδιά τους στην παραλία.

Η εικόνα του γονιού που τρέχει πίσω από το γυμνό νήπιο που αρνείται να φορέσει το μαγιό του είναι λίγο έως πολύ γνώριμη σε όλους μας.

Η αλήθεια είναι ότι παρότι στα παιδιά αρέσει πολύ να είναι γυμνά σε αυτή την ηλικία, οι κίνδυνοι που κρύβονται πίσω από αυτή την επιθυμία θα πρέπει να σας αποτρέψουν από αυτή την τακτική.

Η υπεριώδης ακτινοβολία επηρεάζει σημαντικά την υγεία του δέρματος των παιδιών τα οποία είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στα εγκαύματα.
Προτιμήστε να τους φορέσετε ολόσωμα μαγιό (και εφόσον είναι δυνατό ακόμα και κοντομάνικο μπλουζάκι), ώστε να εξασφαλίσετε τη μέγιστη προστασία του σώματός τους από τον ήλιο.

Ταυτόχρονα μην ξεχνάτε να τους φοράτε πάντα καπέλο!

Όταν βγαίνετε από τη θάλασσα εξασφαλίστε ένα σκιερό μέρος (κάτω από κάποια ομπρέλα, δέντρο ή άλλης λογής σκέπαστρο) ώστε να μειώσετε το βαθμό έκθεσής τους.
Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι οι συνήθειες αυτές επιτρέπουν την ολιγόωρη μόνο παράταση της παραμονής σας στην παραλία.

Τα νεογνά και τα νήπια δε θα πρέπει ποτέ να κάθονται γυμνά στην άμμο, καθώς πίσω από τη συνήθεια αυτή κρύβονται συχνά λοιμώξεις του ουροποιητικού και του γεννητικού συστήματος.

Για να τα προστατέψετε από αυτές, φροντίστε να τους αλλάξετε μαγιό και να στεγνώσετε επιμελώς την ευαίσθητη περιοχή, εφόσον πρόκειται να καθίσουν εκτός θάλασσας για αρκετό διάστημα καθώς η υγρασία προδιαθέτει σε μυκητιάσεις.

Ταυτόχρονα εξασφαλίστε κάποια ψάθα και τοποθετήστε τα παιχνίδια τους πάνω σε αυτή ώστε να τα προσελκύσετε.

Πώς πρέπει να ντύσετε το παιδί σας στην παραλία